Hauktjern

Om feltet

Lavlandsklippe ute. For det meste vertikalt. Ruter med alle graderinger. En god del boltede ruter, men også muligheter for naturlig sikring. Formiddagssol.

Ankomst

Klatrefeltet ligger på vestsiden av Hauktjern i Østmarka.

Flere veier fører frem til Østmarksetra P-plass. Fra sentrum kjører du hovedveien, E6, gjennom Ekebergtunnelen og Vålerengatunnelen. 300 meter etter tunnelen tar du til høyre ved Helsfyr og holder til høyre i første kryss og kommer inn i Østensjøveien. Rett fram i første kryss. Følg Østensjøveien svingete i 3 km, ta så til venstre opp mot Oppsal i Haakon Tveters vei som følges i 2 km, da går den rett over i Østmarkveien som følges videre i 1,5 km til du er på P-plass ved Østmarksetra.
Kommer du fra Ring 3, ringveien, følger du den til avkjøring Bryn, og kommer deg inn på Østensjøveien og følger beskrivelsen ovenfor.

Med T-bane nr 3 Mortensrud går du av på Ulsrud stasjon. Gå rundt på andre siden av stasjonen og følg grusvei mot åsen. Kryss Genral Ruges vei, Ytre Ringvei, og inn i Olav Nygård vei, ta den opp til venstre i 250 meter, øverst i svingen går en turvei til venstre og som følges i 50 meter, ta til høyre og du kommer snart opp på Østmarkveien inn til Østmarksetra P-plass. Ca 10 minutter fra stasjonen.

Fra P-plassen er 25 minutter å gå inn på grusvei til Sarabråten og sti til venstre opp til Hauktjern.

WGS 84:N 59° 53.629′, E 10° 53.127′
WGS 84 – desimal:59.89382,10.88544
Get Directions

Vær

Være finner du på http://www.yr.no/sted/Norge/Oslo/Oslo/Hauktjern/

Meteogram Hauktjern