Om feltet

Lavlandsklippe ute. For det meste vertikalt. Ruter med alle graderinger. En god del boltede ruter, men også muligheter for naturlig sikring. Formiddagssol.

Ankomst

Klatrefeltet ligger på vestsiden av Hauktjern i Østmarka.

Flere veier fører frem til Østmarksetra P-plass. Fra sentrum kjører du hovedveien, E6, gjennom Ekebergtunnelen og Vålerengatunnelen. 300 meter etter tunnelen tar du til høyre ved Helsfyr og holder til høyre i første kryss og kommer inn i Østensjøveien. Rett fram i første kryss. Følg Østensjøveien svingete i 3 km, ta så til venstre opp mot Oppsal i Haakon Tveters vei som følges i 2 km, da går den rett over i Østmarkveien som følges videre i 1,5 km til du er på P-plass ved Østmarksetra.
Kommer du fra Ring 3, ringveien, følger du den til avkjøring Bryn, og kommer deg inn på Østensjøveien og følger beskrivelsen ovenfor.

Med T-bane nr 3 Mortensrud går du av på Ulsrud stasjon. Gå rundt på andre siden av stasjonen og følg grusvei mot åsen. Kryss Genral Ruges vei, Ytre Ringvei, og inn i Olav Nygård vei, ta den opp til venstre i 250 meter, øverst i svingen går en turvei til venstre og som følges i 50 meter, ta til høyre og du kommer snart opp på Østmarkveien inn til Østmarksetra P-plass. Ca 10 minutter fra stasjonen.

Fra P-plassen er 25 minutter å gå inn på grusvei til Sarabråten og sti til venstre opp til Hauktjern.

WGS 84:N 59° 53.629′, E 10° 53.127′
WGS 84 – desimal:59.89382,10.88544
Get Directions

Vær

Være finner du på http://www.yr.no/sted/Norge/Oslo/Oslo/Hauktjern/

Meteogram Hauktjern