2021 har vært et år hvor vi har måttet leve med, og tilpasse oss, en hverdag med stadig tilbakevendende smitte. Likevel har vi fått til mye for å skape et aktivt klatremiljø i Rælingen.

Grunnkurs og Brattkort
I høst startet vi opp med grunnkurs i inneklatring og mulighet for å ta brattkort. Dette er en mulighet for våre medlemmer og andre til å lære seg å sikre på en trygg måte både på topptau og led. Så langt har til sammen 15 stykker tatt kurset og bestått brattkorttesten.

Det er fortsatt flere som ønsker å ta kurset, så det vil bli satt opp nye kurstider etter nyttår.

Klatrefeltet på Tristilen
I vår og sommer ble det gjort en god jobb med å rydde frem og pusse opp klatrefeltet som vi har på Tristilen. Feltet har stått brakk noen år, så det var nødvendig å trå til med både motorsag, spader og stålbørster.

Det gjenstår litt før alt er ferdig, men vi kunne i alle fall avholde en trening i veggen i juni. Vi satser på å kunne få pusset alle de 15 rutene ferdige til våren slik at vi kan ha flere utetreninger der i 2022.

I tillegg vil vi bli enda flinkere til å invitere til uteklatring på andre klatrefelt rundt omkring på Østlandet. Det er mange fine vegger både på Romerike og i og rundt Oslo som det går an å besøke.

Voksenklatring
Det har lenge vært et ønske fra klubben å få i gang et aktivt klatremiljø også blant de voksne i Rælingen. Vi startet derfor i år med en egen gruppe for voksne og større ungdom på onsdager. Der er det mulighet for de som ønsker å prøve seg litt med klatring selv (og ikke bare sikre barna).

Det er gledelig å se at det er flere som har benyttet seg at dette tilbudet, og vi håper det er flere voksne som har lyst å prøve seg til neste år.

Halloween og juleavslutning
I tillegg til alt dette har vi hatt både Halloween-klatring og juleavslutning med høythengende godteposer. Vi hadde også en vellykket sommeravslutning på Oslo Klatresenter.

Så hva skjer fremover?
Vårt ønske for 2022 er å kunne få muligheten til å fortsette å utvikle klatremiljøet og klatretilbudet i Rælingen slik at enda flere får øynene opp for denne morsomme aktiviteten.

Så hvis ikke koronaen, eller noe annet, skulle sette en stopper for det, så har vi flere spennende ting på gang.

Egen treningsgruppe
Vi har flere medlemmer nå som begynner å bli gode klatrere, og det er kjempemoro! For å kunne gi disse, og andre, som ønsker å lære mer om klatring og bli en bedre klatrer et tilbud, vil vi etter nyttår sette opp egne «treningsgrupper».

På disse treningene vil det bli litt mer struktur og opplegg enn hva som er tilfelle på «friklatringen» i dag. Det vil bli mer fokus på teknikk og øvelser, men likevel skal det være mest lek og moro. Invitasjon til disse treningene vil komme i Spond.

Ny buldrevegg i hallen? Virkelig?
Klubben har lenge ønsket å kunne utvide klatretilbudet vi har inne i Marikollhallen. Med de begrensningene som er i hallen med tanke på gulvflate, så har imidlertid dette bydd på noen utfordringer.

Men nå har vi kanskje (med trykk på kanskje) en løsning på trappene som vil kunne gi oss litt mer etterlengtet boltreplass. Vi har fått et pristilbud på en 6 meter bred og 4 meter høy buldrevegg som etter planen skal settes opp på kortveggen ved siden av tauveggen.

Veggen skal opp til behandling i kommunen i mars, og dersom alt går vår vei, kan den kanskje settes opp i løpet av skoleferien neste sommer. Vi krysser fingrene i alle fall!

Har du lyst til å være med på moroa?
Rælingen klatreklubb er en liten klubb, men med et stort potensial. Klatring er i vinden som aldri før og det er mye spennende prosjekter på gang.

Så dersom du har lyst og anledning til å være med å bidra på ett eller annet vis i klubben, er du hjertelig velkommen. Det er bare å sende en epost til Sverre. I tillegg oppfordrer vi alle medlemmer til å stille opp på årsmøtet som vil bli avholdt trolig i begynnelsen av mars.

Rælingen klatreklubb takker med dette for i år og ønsker alle våre medlemmer og alle andre en gledelig jul og et godt nytt år!

Categories:

Tags:

Comments are closed