Brudd i Toppanker!

Det har blitt oppdaget brudd i toppankere i Tyskland. Disse har sprekkdannelser i det øverste kjettingleddet, og det spekuleres i om problemet kan være den manuelle sveisingen på det øverste kjettingleddet i produksjonen.

RKK har inspisert alle toppankerne i Marikollhallen, og har ikke funnet noen problemer med toppankerne der.

Det kan legges til at ankerne i Marikollhallen er av en annen type, selv om produsenten nok er Fixe (som så veldig mange toppankere er). Det er kjent at over tid kan korrosjon og stress av materialet føre til svekkelser og brudd, kjent som «Stress Corrosion Cracking (SCC)». UIAA og andre instanser er i ferd med å gjøre ytterligere undersøkelser rundt temaet for å finne årsaken og eliminere problemet, evt. minimalisere problemet.

For mer informasjon, se post hos bergsport.se

varning-ankare-tech-rock-fixe-bergsport

Dette innlegget ble publisert i Sikkerhet. Bokmerk permalenken.