Hei alle medlemmer i Rælingen klatreklubb!

Litt bakgrunn

Siden RKK startet opp i 2007 har vi hatt en modell for klatringen: det skal være rimelig, foreldre må bidra til driften (sikring, styrearbeid m.m.), og det skal være åpent for alle. Så langt har dette blitt gjennomført med åpne grupper, det har ikke vært noen grenser for hvor mange barn, ungdom eller voksne som kan klatre. Det har fungert bra, men nå i det siste så har vi opplevd at det rett og slett blir for mange barn på barneklatringen. For mange barn betyr at det blir for lang ventetid, og barna blir rett og slett lei.

Hva kan gjøres?

Etter et år med litt frustrasjon både fra instruktører og klatrere så har vi tenkt til å endre litt på barneklatringen. Et av virkemidlene vil være å dele opp i grupper slik at man kan få en håndterlig mengde barn som klatrer. Ventetiden må være fornuftig i forhold til klatretid, ellers så kan vi døpe om klubben til Rælingen vente-klubb; vi er på klatringa for å klatre, ikke vente. Et annet virkemiddel vil være å kompensere instruktøren for den jobben som gjøres slik det blir mer attraktivt å være instruktør.

Forretningsmessig sagt: Vi må forbedre produktet vårt ved å avgrense omfanget samt stimulere prosessen.

Dette er foreløpig ikke et problem for ungdoms-klatringen eller voksenklatringen. Litt mer om det mot slutten av teksten.

Forslag til endring

Konkret så har vi tenkt til å gjennomføre følgende endringer:

  • Antallet barn i en enkelt gruppe må ned i 15-20 barn.
  • Søknadsliste for tildeling av plass, her kan det oppstå ventelister.
  • Kontigenten heves for å kunne gi instruktøren en kompensasjon for arbeidet
  • Kontigenten deles i 2, vår-semester og høst-semester. Mulig vi må ha en grunn-kontigent, og en kontigent for hver gruppe man er med på.
  • Det vil bli en overgangsperiode våren 2014, med målsetning om å ha alt på plass høsten 2014.
  • Det er muligheter for å ha flere barnegrupper, slik at dersom mandagen blir full så er det muligheter for å opprette f.eks en tirsdagsgruppe. Ambisjonsnivået kan også justeres ved hjelp av grupper.

Veien videre

Det er desverre slik at også styret har hatt sine utfordringer. En enkel driftsmodell har vært behagelig, men når vi må begynne å raffinere prosessen så følger det med litt papirarbeid. Vi har også veldig lite datagrunnlag fra tidligere. For å innføre den nye ordningen legges følgende plan til grunn:

  • uke 3 & 4 – Innsamling av medlemsdata, en foreløpig søknadsprossess for barneklatringen lages.
  • uke 5 & 6 – Analyse og bearbeide data.
  • uke 7 – Informasjon og beslutning om videre fremdrift sendes ut.
  • Innen april – Beslutning om kontigent må gjøres slik at alt er klart til høsten. Dette vil også gjelde ungdoms- og voksen-klatringen.
  • Høsten 2014 – Hele prosessen innføres for fullt, også for ungdoms- og voksen-klatringen.

All informasjon vil bli publisert på hjemmesiden, og her vil det også komme lenker til elektronisk registrering m.m.

Ungdoms- og voksen-klatringen

Som nevnt så har vi ikke hatt noen kapasitetsproblemer på ungdoms- eller voksen-klatringen. Innføring av en maks-grense på gruppene vil derfor ikke ha noen store praktiske utfordringer. Det bør innføres samme ordning som for barneklatringen, men vi venter til høsten 2014 med å innføre noen endringer for disse gruppene.

Litt om styret

Rælingen klatreklubb har i de siste årene mistet noen av sine ildsjeler, og dette skjer fra tid til annen i alle klubber. Siden det ikke har vært så mye rekruttering begynner det å tynnes ut. Dette har blitt en litt ond sirkel, men vi prøver nå å bryte litt på mønsteret. Tidligere har det vært ensbetydende at styremedlemmene er instruktører, og da bruker man plutselig all sin ekstra tid på å være instruktør fremfor å gjøre litt praktisk styrearbeid. Vi trenger frivillige til å være med i styret for å gjøre en jobb slik at klubben går rundt rent papirmessig 🙂 Spesielt gjelder dette representanter fra barne- og ungdoms-klatringen, voksen-klatringen dekker i dag 100% av styret!

Gamle helter!

Vil i samme slengen benytte anledningen til å takke alle gamle helter for sin innsats frem til nå, alt arbeid har vært 100% frivillig og uten en eneste krone utbetalt i kompensasjon. Det er mange som har brukt mange timer i veggen og sikret flere hundre barn og unge. Også stor takk til alle foreldre som stiller opp.

Mvh.
Simen Rønning
leder RKK

Tags:

Comments are closed